AIDA i videomarkedsføring

Hvordan bruker du AIDA i markedsføring med video?

Hallgeir Gustavsen

Det handler om å bli litt bedre hver dag!

Verden har blitt mer og mer sentrert rundt video. For meg som markedsfører er det en veldig fin måte å kunne kommunisere et budskap og en stemning.

Hva er forskjellen på "vanlig markedsføring" og markedsføring basert i video? Ikke så mye egentlig. Når jeg jobbet Gule sider - katalogen (jeg avslører litt hvor gammel jeg er nå merker jeg) så lærte vi at en annonse skulle dekke AIDA.

Attention - Interest - Desire - Action

Vi måtte lage annonsene slik at de vakte oppmerksomhet, skapte en interesse og et ønske hos den som så annonsen, og til slutt, så måtte den oppfordre til en handling.

  • Oppmerksomhet
  • Interesse
  • Ønske
  • Handling
  • (AIDA - Attention-Interest-Desire-Action)

Når du lager en video, bør du følge de samme formlene og prinsippene.

Video er bare et annet medie.

Jeg øver meg nå flere ganger i uka på å planlegge, skrive, filme og redigere videoer for markedsføring.

Jeg har holdt på mer eller mindre siden januar 2018 og selv om det har vært veldig mye varierende kvalitet, så mener jeg at det jevnt over blir bedre og bedre.

Min første Vlogg
En av de nyeste vloggene mine med gjest og intervju
Gary Vaynerchuck er en av de beste i verden på innholdsproduksjon. Det har han ikke alltid vært. Her er den første episoden av WineLibrary TV - showet han "slo igjennom med"


Nå er han som nettstedet https://www.garyvaynerchuk.com/ hans sier:


Gary Vaynerchuk er styreleder i VaynerX, et moderne medie- og kommunikasjonsholdingselskap, og aktiv administrerende direktør i VaynerMedia, et fullservice reklamebyrå som betjener Fortune 100-kunder over selskapets 4 lokasjoner.

På slutten av 90-tallet, etter å ha identifisert "internett" som en "landgrab", overførte Gary farens lokale vinmonopol til en av de første vin-e-handelsplattformene, noe som resulterte i å øke familiebedriften fra $ 3-60MM i salg i løpet av en 5 -år periode.

Det gjelder å bli bedre hver gang man gjør noe. Hvis du har 10 års erfaring, så hjelper det lite om du har 10 x 1 års erfaring..

Jeg har nå satt alt mye mer i system. Det er nå ikke noe å tenke på for meg _hvordan_ jeg skal løse produksjonen, jeg må bare gjøre det. Og helst litt bedre hver gang.

Hvis du vil lære noe nytt så er det greit å være ræva i starte, så lenge du blir litt bedre hver gang.

Si hei!