Hva er Clubhouse? - Hvordan komme i gang?

Hva er denne Invite-only, lydbaserte appen som alle snakker om?

Hallgeir Gustavsen

Hva er Clubhouse?

Clubhouse er en app hvor du kan lytte eller delta på live diskusjoner med lyd. Ingenting blir tatt opp, ingenting blir værende. Det føles litt som å sitte i salen på en podcast-innspilling, men så kan du rekke opp hånda, bli med på scenen og snakke med alle! Og det kan være alt mulig av folk fra Oprah Winfrey, Gary Vaynerchuk, Kevin Hart, Jared Leto eller MC Hammer.

(Du kan legge meg til, jeg heter @Hallgeir i appen)Hvordan fungerer Clubhouse?

Det er som en helt uendelig konferanse som dekker et utømmelig spekter av tema. Du kommer inn i et rom, og da er det bare å sitte å høre på samtalen, så kan du, hvis du vil rekke opp hånda og få muligheten til å komme opp på scenen og snakke med de andre som snakker. Du kan også lage egne rom, offentlige, for venner eller skjulte rom.

Akkurat nå mens jeg skriver dette sitter jeg i en gruppe og diskuterer Facebook annonser. Jeg er på scenen og svarer på spørsmål sammen med andre eksperter og knytter kontakter i bransjen på tvers av landegrenser og bedrifter. Dette samtidig som jeg lærer mye og har det mye gøy.

Kan man bare hoppe i gang?

Man «muter» mikrofonen sin når man ikke snakker, det er bare noe som går i bakgrunnen. Jeg synes det minner litt om de telefon-linjene man kunne ringe inn til på kvelden når jeg var ung. Eller IRC / mIRC hvor man bare snakket på kveldene.

Hva bør jeg gjøre når jeg er inne?

Hvis du ikke er inne enda, så kan du lese hvordan du får invitasjon her: Hvordan få invitasjon til Clubhouse? Når du har kommet inn bør du finne ting du interesserer deg for og finne spennende mennesker å følge, slik at du får opp notifikasjoner når de starter rom eller begynner å snakke.

Jeg vil likevel anbefale å justere antall notifikasjoner til et minimum eller så kommer det sykt mange..

Du bør ha en god og utfyllende bio

Når jeg finner folk på Clubhouse så leser jeg alltid deres bio for å finne ut om jeg skal følge dem, det gjør veldig mange andre også, så du bør ha en bio som forteller noe om hvem du er.

En ting jeg er sikker på i allefall er at det er spennende, givende og at jeg er veldig spent på hvordan det kommer til å utvikle seg.

Si hei!