Last ned guiden

Slik lykkes du med LinkedIn-annonsering i 2024!!

LinkedIn annonsering i 2024 ta de rette grepene om B2B markedsføringen

Har du ikke lykkes med LinkedIn som annonseplattform enda? Forhåpentligvis kan denne gjennomgangen gi deg det du trenger for å både komme i gang, og lykkes.

Jeg mener at LinkedIn annonser fortsatt er en av de mest undervurderte annonseplatformene i 2023. Og hvis du ikke har fått det til å virke enda, så trenger ikke det å være LinkedIn sin feil..

 

Få guiden tilsendt

IMG_9328 (1)

LinkedIn-annonser skiller seg fra andre sosiale medie-annonseplattformer, som Facebook, Snapchat, Pinterest og TikTok, ved å tilby unike muligheter for B2B-målretting. Dette gjør det enklere for markedsførere som ønsker å nå potensielle kunder innen spesifikke bransjer og roller. Jeg skal prøve å forklare hvorfor LinkedIn annonsering kan være en smart markedsføringsstrategi og hvordan du kan bruke den effektivt.

Hvorfor bør du vurdere LinkedIn for markedsføring?

LinkedIn har lenge vært kjent som en plattform for jobbsøking, men i de senere årene har det også blitt et attraktivt annonseringsverktøy for B2B-markedsførere. Hvis du har produkter eller tjenester som er rettet mot spesifikke stillinger eller bransjer, bør du vurdere LinkedIn som en viktig del av markedsføringsstrategien din. Plattformen gir deg muligheten til å nå de potensielle kundene dine som kan ha størst nytte av det du tilbyr.

For mer informasjon om hvordan du kan planlegge markedsbudsjettet ditt, les min artikkel om markedsføringsbudsjettplanlegging.

 

Linkedin_0000
photo-1454165804606-c3d57bc86b40

Målretting og optimalisering på LinkedIn

LinkedIn har utviklet målrettingsalternativer som lar markedsførere nå spesifikke fagfolk og roller. Ønsker du å målrette administrerende direktører i verdipapirforetak eller daglige ledere i helsekostbutikker? Med LinkedIn-annonser kan du nå disse målgruppene effektivt.

 

Budsjett og kostnader for LinkedIn annonsering

Mange av de som sitter på budsjettsansvaret vurderer nå post-covid å øke LinkedIn-budsjettene sine, men det er viktig å huske at kostnadene for å komme i gang med LinkedIn-annonsering kan være noe høyere enn på andre plattformer som Facebook.

Sørg for at du har et kontroll på markedsføringsbudsjett før du begynner med LinkedIn-annonsering. For å lære mer om hvor mye du bør bruke på markedsføring, les mer om hvordan å planlegge markedsføringsbudsjett her.

 

 

Budsjettet: Finnes det et magisk tall?

Når det gjelder å bestemme hvor mye en bedrift skal bruke på markedsføring, kan det være fristende å lete etter et magisk tall, men sannheten er at det ikke finnes en universell formel som passer for alle bedrifter. Hvor mye du bør bruke på markedsføring avhenger av en rekke faktorer som er unike for din bedrift og forretningsmodell.

Faktorer å vurdere når du bestemmer markedsføringsbudsjettet

For å bestemme et optimalt markedsføringsbudsjett for din bedrift, bør du vurdere følgende faktorer:

 1. Mål og målsetninger: Hvilke mål har du satt for bedriften din, og hva er dine spesifikke markedsføringsmål?
 2. Størrelse og inntekter: Hvor stor er bedriften din, og hvor mye inntekt genererer den? Større bedrifter med høyere inntekter bruker som oftest mer på markedsføring enn mindre bedrifter.
 3. Konkurransesituasjon: Hvor mye konkurrerer du med andre bedrifter i din bransje? Jo mer konkurranse, jo mer bør du investere i markedsføring for å skille deg ut.
 4. Tidligere investeringer og resultater: Hva har du brukt på markedsføring tidligere, og hvilke resultater har du oppnådd? Dette kan hjelpe deg med å vurdere hvor effektivt markedsføringsbudsjettet ditt har vært og justere det deretter.
 5. Markedstrender og bransjenormer: Hva er trendene i din bransje, og hvor mye bruker konkurrentene dine på markedsføring? Dette kan gi en pekepinn på hvor mye du bør investere for å holde tritt med konkurransen.

Tilpasset markedsføringsbudsjett for din bedrift

Ettersom hver bedrift er unik, er det viktig å vurdere de forskjellige faktorene som er relevante for din forretningsmodell og tilpasse budsjettet deretter. Ved å ta hensyn til mål, inntekter, konkurransesituasjon, tidligere investeringer og bransjetrender, kan du finne et markedsføringsbudsjett som passer best for din bedrift og hjelper deg med å nå dine mål. For mer informasjon om hvordan du kan planlegge markedsføringsbudsjettet ditt, les denne artikkelen om Hvor mye bør man bruke på markedsføringsbudsjett?

Kalkulator

Prøv vår
budsjettkalkulator

Våre kunder spør oss ofte hvor mye de bør bruke på markedsføring. Vi har utviklet en budsjettkalkulator som gir deg enpekepinn på hvor mye du bør bruke.

Anbefalingene er basert på vårt samarbeid
medover 5oo bedrifter.
 
Prøv vår budsjettskalkulator

Hva er LinkedIn-annonsering?

LinkedIn-annonser er betalte annonser som deles på LinkedIn, det ledende profesjonelle sosiale nettverket globalt. De kan være svært effektive for å nå profesjonelle målgrupper og i B2B-kampanjer. Derfor er det viktig å sette av en del av markedsføringsbudsjettet ditt til annonsering på LinkedIn.

Det finnes tre hovedtyper av LinkedIn-annonser som kan tilpasses for ulike bedriftsmål. For å oppnå suksess med LinkedIn-annonser, må du ha godt definerte mål og en solid strategi.

B2B-markedsføring – en definisjon

B2B står for business-to-business marketing og refererer til markedsføring som er rettet mot andre bedrifter og organisasjoner, i motsetning til B2C-markedsføring (business-to-consumer), som er rettet mot forbrukere. B2B-markedsføring har en tendens til å være mer informativ og rett på sak enn B2C-markedsføring og er relevant for bedrifter som selger produkter eller tjenester til andre bedrifter. Dette kan omfatte programvaretjenester, abonnementer, sikkerhetsløsninger, verktøy, kontorrekvisita og mer. Mange organisasjoner opererer både innenfor B2B- og B2C-segmentene.

B2B-markedsføringskampanjer retter seg mot personer som har kontroll eller innflytelse over kjøpsbeslutninger. Dette kan inkludere et bredt spekter av yrkestitler og arbeidsfunksjoner, avhengig av firmaets type og antall ansatte.

Er LinkedIn-annonsering rett for din bedrift?

Det er viktig for bedrifter å vurdere om LinkedIn-annonsering er det mest hensiktsmessige mediet for å nå sine mål. Å utnytte LinkedIn som den ledende profesjonelle sosiale medieplattformen krever en god strategi, men kan gi utrolige resultater hvis den utføres riktig. Undersøk og vurder nøye om LinkedIn-annonsering passer for din bedrift og dine spesifikke mål før du investerer tid og ressurser.

Annonsetyper

 • Sponset innhold. (Native ads) Dette er annonser som promoterer innhold du kan ha laget allerede. Fang oppmerksomheten til målgruppen din i feeden, se hvilke type personer som responderer, og få innsikt. Dette kan komme i form av bildeannonser, dokumentannonser, videoannonser, karusell eller annonser for events.
 • Dynamiske annonser. Dynamiske annonser er en måte for deg å personalisere opplevelsen som din potensielle kunde får med annonsene dine. Du kan automatisere kampanjer på en person-nivå og tilpasse annonsene dine for det du ønsker å oppnå.
 • Sponset melding. Disse annonsene kan brukes til å sende personlige meldinger til et spesifikt publikum ved hjelp av LinkedIn Messaging. Denne tjenesten er veldig nyttig for å tilby spesialisert innhold som kan føre til potensielle kunder og gjennom presentasjon av selskapets produkter / tjenester, konverteringer.
 • Tekstannonser. Hvis du er kjent med Google-annonser, eller du har opprettet en annonse i et annet sosialt nettverk før, vet du allerede hvordan LinkedIn-annonser fungerer: De fokuserer på å lage en attraktiv tekstannonse som hjelper deg med å lede medlemmer av målmarkedet ditt til nettsted, til en produktlandingsside eller til en hvilken som helst annen relevant webside som er utviklet for å hjelpe deg med å få potensielle kunder og / eller gjøre konverteringer.
Linkedinannonsering4

8 fordeler med LinkedIn-annonser

 1. LinkedIn og LinkedIn-annonser har unike egenskaper som skiller dem fra de andre sosiale nettverkene.
 2. Forretningsmuligheter. LinkedIn-annonser kan hjelpe deg med å nå både fagpersoner og / eller personer innenfor samme sektor som er en del av selskapets beslutningsprosess.
 3. Ta kontakt med fagfolk og ledere innen ditt felt. Det er ikke alltid like lett å markedsføre kampanjer mot de innen samme felt. Imidlertid, med LinkedIn-annonser, er prosessen forenklet!
 4. Gi og motta anbefalinger fra 'Tilkoblinger'. LinkedIn tilbyr også muligheten til å utveksle anbefalinger og meninger mellom ‘Connections’ (dvs. kontakter). Dette er en sikker måte å forbedre ditt omdømme og andres.
 5. Finn de perfekte menneskene. LinkedIn-annonser er perfekte for å nå kunder, kontakte leverandører og for å rekruttere nytt ‘talent’ til bedriften din.
 6. Markedsføring av dine produkter og / eller tjenester. LinkedIn-annonser gjør det enkelt for deg å vise frem produktene / tjenestene dine til en sektor som er tydelig definert som målmarkedet.
 7. Nettverk og trafikk. Nettverk er LinkedIns største styrke. Hvis du bestemmer deg for å dele kvalitetsinnhold med tilkoblingene dine, kan du også dirigere kvalitetstrafikk mot nettstedet og / eller bloggen din.
 8. Stillingsannonser. Selv om stillingsoppføringer også finnes på andre nettsteder, kan du på LinkedIn se gjennom profilene til de som samsvarer med bestemte egenskaper som allerede bruker nettverket som et digitalt supplement til deres CV. Når det er sagt, ville det være vanskelig å ikke finne de rette kandidatene på LinkedIn.

Virker LinkedIn Ads?

Kort oppsummert, ja.

LinkedIn CPC kan være mye høyere enn andre sosiale plattformer. Annonsørene som får best mulig avkastning, er imidlertid de som reserverer de dyreste klikkene for den mest verdifulle kunden. Det kan være langt enklere å rettferdiggjøre høyere kostnader når LTV for et lead eller et produkt er verdt så mye mer.

LinkedIn er imidlertid ikke rett for alle bedrifter, og annonsører bør bare starte kampanjer når de har en solid forståelse av plattformen, målrettingsverktøyene og annonseformatene som er tilgjengelige, samt hvordan disse forholder seg til målene de prøver å oppnå.

I motsetning til søk, er ikke brukere på sosiale kanaler som leter etter en løsning på problemene sine, derfor må vi forstå målgruppen og presentere det mest relevante og passende tilbudet. Ettersom ledetidene kan være langt lengre på B2B-plassen, kan dette ofte bety å engasjere brukeren med innhold som en nedlasting av hvitt papir før du pleier lenger ned på linjen ved å målrette på nytt med invitasjoner til hendelser.

Så fungerer LinkedIn-annonser? Ved å ta en mer gjennomtenkt tilnærming, og ved å sikre at virksomheten og produktet ditt passer plattformen, vil annonsører uten tvil finne at LinkedIn-annonser fungerer.

Hvorfor annonsere på LinkedIn?

LinkedIn er kongen av B2B-nettverksverktøy, men arbeidet med å gjøre det til en annonseringsplattform har gitt blandede resultater. Plattformen har ikke vært en favoritt blant annonsører, men ting har endret seg mye siden den store Microsoft-overtakelsen i 2016.

 

Fordeler og ulemper med LinkedIn-annonsering

Vi har annonsert på LinkedIn for våre kunder i flere år nå. Vi kan trygt si at listen over ulemper har drastisk krympet de siste tre årene.

LinkedIn fordeler

 • Forretningsinnstilt brukerbase: LinkedIn er et profesjonelt nettverk der folk går for å drive virksomhet. De har mye mer respons på annonser enn den gjennomsnittlige Facebook-brukeren.
 • Målgruppemålretting: LinkedIns målretting lar deg finne beslutningstakere i bestemte bransjer, i spesifikke roller, hos spesifikke selskaper - uansett hvor nisje du trenger å få.
 • Utsiktene med høy verdi: Dette er den eneste annonseringsplattformen som lar deg målrette B2B-kjøpere av høy verdi.

LinkedIn ulemper

 • Høye CPC-er: Den klart mest vanlige klagen på LinkedIn-annonsering er at CPC-er er høyere enn Google-annonser, Facebook, etc.
 • Kronglete tilgang på data: Det er noen datasett (f.eks. Lead Gen Forms) som bør være lettere å få tilgang til og eksportere til andre verktøy.
 • Brukervennlighet: Rapporter og funksjoner er ikke alltid like enkle å finne.

LinkedIns største styrke som annonseringsplattform er den spesifikke brukerbasen. Andre digitale annonsenettverk (Google, Facebook, Twitter osv.) Brukes av mennesker fra alle samfunnslag, noe som betyr at du må jobbe ganske hardt for å kartlegge målgruppene dine.

 

LinkedIn har ikke dette problemet. For det første består nettverkets hele brukerbase av forretningsfolk. Enda viktigere er at målrettingsalternativene gjør det mulig å levere annonser til personer i bestemte stillinger hos selskapene - med andre ord beslutningstakere som faktisk har myndighet til å avregne kjøp.

LinkedIn er det eneste annonseringsnettverket som gir deg denne typen direkte tilgang til B2B-kunder med høy verdi. Selv om du kan målrette deg mot fagpersoner på andre plattformer med en bevist interesse for det du selger, er det vanskelig å garantere at meldingene dine blir sett av viktige beslutningstakere.

 

Hva med de høye CPC-ene?

Ja, LinkedIn-CPC-er er gjennomsnittlig høyere enn på Google-annonser, Facebook og de fleste av de andre store nettannonsenettverkene. Data fra AdStage viser imidlertid at gjennomsnittlige CPC-er på LinkedIn synker kraftig, basert på over fire millioner klikk analysert i 3. kvartal 2018.

LinkedIn gjennomsnitt CPC: $ 5-7

Google-annonser gjennomsnitt CPC: $ 1-2 (kilde)

Facebook gjennomsnitt. CPC: $ 0,43 (kilde)

Så LinkedIn CPC-er er fortsatt høyere enn konkurrerende plattformer, men du må også vurdere verdien av klikkene du får i retur for pengene dine. Så lenge du målretter deg mot de rette målgruppene, bør disse potensiele kundene være mer verdifulle enn ditt gjennomsnittlige klikk på Google eller Facebook.

Hvordan virker LinkedIn Ads?

Å annonsere på LinkedIn er en to-trinns prosess: først sette opp LinkedIn-kampanjen din og deretter opprette annonsen (e). I dette avsnittet går vi gjennom hvordan du setter opp en kampanje og bygger annonsene dine - pluss noen gode fremgangsmåter og tips for hver.

Trinn én: Konfigurere kampanjen din

LinkedIn-annonseringskampanjene dine vil leve på en plattform som er atskilt fra LinkedIn du ser hver dag - LinkedIn Marketing Solutions-plattformen. Besøk denne siden for å komme i gang med kampanjen din, og velg "Opprett annonse".

Linkedinannonsering2

Få med deg nyhetsbrevet "Markedstips fra Hallgeir"

Jeg hjelper markedsførere å bli bedre i jobben sin. Jeg deler av mine råd og oppdagelser og gir deg ukentlig påfyll. Hver mandag morgen. (nesten..) går det ut nyhetsbrev om det siste jeg har tenkt på rundt markedsføring, teknologi, entreprenørskap og kreativitet.

Linkedinannonsering3

Derfra blir du bedt om å opprette en LinkedIn Campaign Manager-konto (hvis du ikke har gjort det ennå). Forsikre deg om at du skriver inn din tilknyttede LinkedIn Company Page hvis du har en.

Deretter blir du ført til medlemsoversikten. Hvis du ikke har oppgitt faktureringsinformasjonen, må du gjøre det for å låse opp kontoen din. (Ikke bekymre deg - du blir ikke belastet før kampanjen din er live, og derfra blir du periodisk belastet for annonseklikk og andre engasjementer.)

På dashbordet ditt - eller "Kampanjebehandler", som det formelt kalles - vil du se en handlingsfremmende handling (CTA) for å "Opprette kampanje." Klikk på den knappen, og du blir omdirigert til en side der du kan begynne å konfigurere kampanjen din.

Merk: Fra februar 2019 introduserte LinkedIn en "ny mpl-basert kampanjeopplevelse". Vi behandler den nye prosessen i denne artikkelen - for å lære mer, sjekk ut denne siden.

Først angir du en kampanjegruppe og navngi kampanjen din. Kampanjegrupper hjelper deg med å organisere kampanjen din. Du kan bruke Standard Campaign Group som den er, eller opprette en ny gruppe.

Når det gjelder kampanjenavnet, er disse bare synlige internt, så vi anbefaler at du velger et veldig informativt navn - spesielt hvis du har noen få forskjellige personer som jobber med kampanjen.

Hvis jeg for eksempel gjorde en test for å bestemme den beste typen demografisk målretting, kan jeg bruke tittelen "Markedsføring DT_tilbud annonse Test - norge, 25 til 35, kvinne." Navnet beskriver nøyaktig hvem jeg målretter mot, uten å måtte se detaljene. Sammenlign dette med noe som "Marketing test 1", som ikke indikerer noe om hvem annonsen er målrettet mot.

Når du har valgt kampanjegruppe og navn, kan du begynne å konfigurere kampanjen.

Linkedinannonsering4

1. Målvalg

Velg først kampanjemål. Målet ditt er hva du vil at folk skal gjøre når de ser annonsene dine. I følge LinkedIn hjelper det å velge et mål dem å "tilpasse kampanjeopprettelsen, levere det beste avkastningen for det uttalte målet ditt og vise deg relevant rapportering."

Det er tre overordnede kampanjetemaer: Awareness, consideration og conversions. Under disse temaene er de tilgjengelige kampanjemålene:

 • Brand awareness - synlighet og kjennskap til merkevaren din.
 • Nettstedsbesøk vil føre trafikk til nettstedet og destinasjonssidene. I følge LinkedIn vil denne kampanjetypen også øke merkevarekjennskapen (i det minste mens det objektive alternativet fortsatt ikke er tilgjengelig).
 • Engasjement vil øke engasjementet for innholdet ditt og øke følgere på din LinkedIn-bedriftsside.
 • Videovisninger vil øke eksponeringen av videoene dine for folk som sannsynligvis vil samhandle med dem.
 • Leadgenerering vil vise et LinkedIn-generasjonsskjema med ferdigfylte LinkedIn-profildata til de LinkedIn-brukerne som mest sannsynlig vil delta i skjemaet.
 • Jobbsøknader - nytt format som øker antall søknader på stillinger.
Linkedinannonsering5

2. Publikum

Velg deretter parametrene for målgruppen din. Å målrette mot hvem som ser annonsen din, kan hjelpe den med å oppfylle kampanjemålene sine - jo mer spesifikk og relevant den er for publikum, jo bedre vil den oppnå. LinkedIn lar deg målrette i henhold til noen få forskjellige kategorier, som vi har beskrevet nedenfor.

Du trenger ikke å bruke alle disse alternativene, men jo mer spesifikke målrettingskriterier, desto mer relevant er det sannsynlig å være for publikum du velger - og derfor, desto større sannsynlighet er det for at du har en bedre avkastning.

Først må du svare på noen få grunnleggende spørsmål, for eksempel språket du ønsker at annonsen skal vises på. Det kan skrives på et av de 20 språkene som LinkedIn støtter, inkludert norsk, fransk og tysk.

Du må også velge minst ett sted for annonsene dine. Avhengig av bedriften din, kan mer spesifikk målretting være nyttig. Du kan velge et sted som er så bredt som Europa, eller så spesifikt som Stavanger-området. Vurder å ekskludere steder i fra kampanjen din, slik at budsjettet ditt ikke kastes bort på steder der annonsen din ikke er relevant.

Klikk deretter "+ Begrens målgruppe (OG)"

Company

Hvis målgruppen din har en viss arbeidsgiver, kan du målrette den direkte - selv ved navn. Du trenger imidlertid ikke ha spesifikke navn i tankene; LinkedIn lar deg også målrette mot selskaper basert på bransjen (som juridisk, ideell eller finans) og selskapets størrelse.

 

Demografi

Hvis publikummet ditt er sterkt skjevt mot ett kjønn og / eller aldersgruppe, målretter du annonsen mot dem.

 

Utdanning

Hvis du ønsker å målrette mot personer som har en spesiell utdannelsesbakgrunn, kan du målrette annonsene dine basert på skoler. For eksempel, kanskje du prøver å målrette mot en viss alumniforening - du kan nå ut til den via en LinkedIn-annonse. Du kan også tilpasse målretting i henhold til studieretning og grad.

 

Arbeidserfaring

Hvis produktet eller tjenesten din er best for finansdirektører, vil det kun være personer med "finansdirektør" i titlene å øke konverteringen, og til slutt spare deg for penger. Du kan velge spesifikke stillingsbetegnelser eller velge mellom stillingsfunksjoner, ansiennitet og mange års erfaring. Fra administrerende direktør for produksjonsselskaper til nyansatte i et regnskapsfirma, du kan målrette annonsene dine veldig spesifikt.

Målgruppen din kan også ha et visst ferdighetssett, for eksempel e-postmarkedsføring, økonomisk planlegging eller risikostyring. Tenk på hva målgruppen din gjør godt, eller hvor den ønsker å utmerke seg. Bruk deretter annonsen for å målrette mot personer med lignende funksjoner.

 

Interesser

En av LinkedIns beste attributter er muligheten til å delta i grupper med likesinnede fagpersoner der du kan diskutere bransjetrender og emner. Hvis publikum er veldig sprek i et tema, eller du prøver å få tankeledelse på et bestemt område, kan denne typen målretting være et godt alternativ for deg.

Når du har opprettet kriterier for annonsemålretting, kan du lagre dem som en mal for fremtidige kampanjer. Du kan også aktivere LinkedIn for å utvide publikummet ditt til å omfatte personer som ligner målgruppen din.

Merk: LinkedIn gir fortsatt ut en håndfull funksjoner som en del av deres nye kampanjeopplevelse, inkludert en håndfull objektive alternativer. Kom tilbake for spennende oppdateringer!

Linkedinannonsering6

3. Annonseformat

Velg deretter annonseformat. Der åtte forskjellige typer LinkedIn-annonser du kan lage som en del av kampanjen din.

 • Tekstannonser vises på høyre kolonne eller øverst på siden på LinkedIn. De inneholder bare tekst.
 • Enkelte bildeannonser har ett bilde og vises på LinkedIn nyhetsfeed langs organisk innhold.
 • Karusellannonser har to eller flere bilder og vises på LinkedIn nyhetsfeed langs organisk innhold.
 • Videoannonser har en video og vises på LinkedIn nyhetsfeed langs organisk innhold.
 • Følger annonser markedsfører din LinkedIn-bedriftsside og bruker LinkedIn-profildata for å tilpasse hver annonse. De er bare synlige på LinkedIn desktop-plattformen.
 • Spotlight-annonser markedsfører et spesielt tilbud og bruker LinkedIn-profildata for å tilpasse hver annonse. De er bare synlige på LinkedIn desktop-plattformen.
 • Jobbannonser promoterer åpne jobber og bruker LinkedIn-profildata for å tilpasse hver annonse. De er bare synlige på LinkedIn desktop-plattformen.
 • Meldingsannonser blir levert til målgruppens LinkedIn-innboks.

Når du veksler mellom annonsetypene, ser du at ruten for prognoseresultater på høyre side vil endre seg. Denne funksjonen analyserer kampanjeparametrene dine (bud, budsjett, målretting, start / sluttdato, etc.) og tar hensyn til lignende kampanjer og annonsører. Den simulerer også annonseauksjonen for å generere de viste numrene.

Følg med i denne ruten når du velger din LinkedIn-annonsetype. Hvis du først starter, kan du bestemme hvilken annonsetype du vil velge som vil komme til budsjettet. Skissere prioriteringene dine, og deretter kan du bestemme hvilken type som fungerer best for deg.

I tillegg krever noen annonsetyper at du kobler deg til LinkedIn Company Page, og noen benytter deg av LinkedIn-oversettelsestjenester.

 

4. Plassering

Deretter bestemmer du om du vil at annonsen skal vises i LinkedIn Audience Network, som gir kampanjen din mer rekkevidde og eksponering blant LinkedIns tredjepartsplattformer og nettsteder. Merk: Dette alternativet er ikke tilgjengelig for alle annonsetyper.

Du kan også velge å ekskludere eller blokkere bestemte kategorier, applikasjoner og nettsteder i nettverket hvis du ønsker det.

 

5. Budsjett og tidsplan

Deretter kan du sette opp budsjett-, planleggings- og budgivningsalternativene som fungerer best for deg.

 

Budsjett

Angi et daglig budsjett for hva som fungerer best for bedriftens markedsføring. Før du investerer mye i en kampanje, må du teste og måle suksessen til hver kampanje og annonsevariant. Du vil ikke legge tusenvis av dollar for eksempel inn i en annonse som ikke resonerer målgruppen din.

La oss si at du er VP for markedsføring i et blomsterfirma av høy kvalitet. Du antar at det meste av målmarkedet ditt består av snart brudepar, så du retter dine LinkedIn-annonser til brudegrupper. Men etter å ha brukt tusenvis av dollar, genererer du bare 10% av potensielle kunder du håpet på. Den påfølgende forskningen din viser at dette var feil trekk, og du får senere vite at folk i nærheten av butikken din som er på LinkedIn, faktisk leter etter blomster til firmaarrangementer. Det hadde vært fint å vite at før du bruker en stor del av budsjettet ditt på LinkedIn-annonser, ikke sant?

Når det er sagt, på grunn av sine omfattende målrettingsmuligheter, kan LinkedIn-annonser lykkes målrettet mot nisjemarkeder. Men forsiktig eksperimentering er avgjørende å gjøre tidlig - hvis du ser at en kampanje gir gode resultater, kan du legge et større budsjett i retning av det.

 

Tidsplan

Velg en dato for kampanjen du skal starte. Du kan indikere at kampanjen din skal vises kontinuerlig eller til en sluttdato.

 

Budtype

I denne delen er de tre alternativene du har:

 • Automatisert bud, som lar LinkedIn bestemme hvilket beløp som vil maksimere kampanjemålet ditt og hvilket alternativ du velger (klikk, visninger eller konverteringer).
 • Maksimal pris per klikk (CPC, cost-per-click), der du blir belastet hver gang noen klikker på annonsen din. LinkedIn vil foreslå en budrekkevidde avhengig av budsjett og konkurranse om annonsene dine - jo flere annonsører som byr på en lignende kampanje, jo høyere bud vil du måtte være. Dette budet er det maksimale du blir belastet. Hvis dagens kurs er lavere enn maksbudet ditt, belastes du bare den gjeldende satsen.
 • Maksimalt bud per pris per tusende visning (CPM), der du blir belastet et visst beløp hver gang annonsen din blir sett av hver 1000 person på LinkedIn. Dette alternativet er ikke tilgjengelig hvis du bruker LinkedIn Audience Network.
 •  

Å bestemme for det beste maksimale budet kan være vanskelig. Når du bestemmer deg mellom CPC og CPM, bør du tenke på sluttmålet ditt. Prøver du å få så mange som mulig til å se annonsen din for å hjelpe med noe som en merkevarekampanje? I så fall kan CPM være det beste alternativet.

På den annen side, hvis du vil at flere skal klikke på annonsene dine for å føre trafikk til nettstedet ditt eller generere nye kundeemner, kan CPC være bedre for deg.

Når det gjelder det optimale maksimale budet, kan det være nødvendig med prøving og feiling. LinkedIn vil gi deg et foreslått bud, som er et bra sted å starte. Så tenk på når publikummet ditt mest sannsynlig er online. Du vil by høyere på det aktuelle tidspunktet for å være sikker på at annonsene dine er de som blir sett. Og sørg for at LinkedIn faktisk er det beste stedet å nå dem - forskjellige befolkninger bruker forskjellige typer sosiale medier. Lek rundt med budene dine og se når du får mest mulig avkastning for pengene dine.

 

6. Konverteringsmåling

Til slutt har du muligheten til å sette opp konverteringssporing for LinkedIn-kampanjen din, som vil spore og måle handlingene folk tar etter å ha klikket på annonsene dine.

Konverteringssporing er en valgfri del av å sette opp din LinkedIn-reklamekampanje, men er svært verdifull for bedriften din.

Hvis du velger å sette opp konverteringssporing, klikker du på "+ Legg til konverteringer." Et nytt vindu dukker opp, der du får navnet på konverteringen, velger konverteringsinnstillingene og bestemmer hvordan du sporer konverteringene. Merk: Informasjonen på høyre side av vinduet er veldig nyttig - den vil svare på spørsmål du har og lede deg gjennom prosessen.

Linkedinannonsering7

For mer hjelp til å implementere og administrere dine LinkedIn-konverteringer, besøk hjelpesiden deres her.

Gratulere! Du har nå satt opp din første LinkedIn annonsekampanje, men du er ikke ferdig ennå. Når du er klar til å gå videre, klikker du på "Lagre". Vær forsiktig: Målet ditt og annonseformatet kan ikke endres når du har lagret, så vær sikker på valgene dine før du går videre.

Trinn to: Konfigurere annonsen (e)

Denne delen tilsvarer hvilken type LinkedIn-annonse du valgte for kampanjen din. Når du har opprettet de grunnleggende parametrene for annonsen din i trinn en, blir du bedt om å begynne å bygge den og velge hvordan LinkedIn skal vise og rotere annonsevariasjonene - hvis du lager mer enn en.

Klikk "Opprett ny annonse" for å komme i gang.

Linkedinannonsering8
Linkedinannonsering9

En ny skjerm dukker opp med tittelen "Lag en ny [Din valgte annonsetype] for denne kampanjen", der du oppretter kopien for annonsen, kobler den til et bilde og forhåndsviser de forskjellige layoutalternativene. Jegi foreslår:

 • Annonsebilde, som er kunstverket eller grafikken som publikum vil se for annonsen din. Den må være 100 x 100 piksler og lastes opp som en .jpg- eller .png-fil som er 2 MB eller mindre.
 • Annonsetittel, som er hovedbudskapet publikum vil se. Det kan ikke være mer enn 25 tegn.
 • Annonsebeskrivelse, som er delen av annonsen din. Den kan være opptil 75 tegn lang og skal være relevant både for personen som ser på annonsen og tilbudet eller siden du sender dem til.
 • Destinasjonsadresse, som er hvor målgruppen din vil gå når de klikker på annonsen din. Dobbeltsjekk at nettadressen er nøyaktig.

Når du har lagt inn denne informasjonen, ser du den gjenspeiles i forhåndsvisningsboksen til høyre.

 

Når du klikker "Opprett", blir du ført tilbake til forrige skjermbilde for Kampanjebehandling. Derfra kan du opprette flere annonser og til slutt gjennomgå og sende inn bestillingen. Merk: LinkedIn gjennomgår alle innsendte kampanjerekkefester, så forvent ikke at annonsene dine blir publisert med en gang.

For å se de beste resultatene for annonsene dine, kan du vurdere å opprette en annen annonse for hver av dine personas og finpusse annonseteksten deretter. Når du for eksempel promoterer en app til markedsførere, kan det å ha tittelen med ordene "Markedsførerens guide til..." generere en høyere CTR enn generiske overskrifter og ikke-målrettede overskrifter.

Call-to-Action (CTA)

Å inkludere en handlingsutlæsende CTA i annonseteksten vil også hjelpe deg med å forbedre annonsens klikkfrekvens (CTR). Be folk "Last ned appen nå" eller "Klikk her for å få din rapport" i stedet for å skrive en tekst som er blottet for handlinger som er neste handling.

Testing

Ikke vær redd for å teste annonseteksten. Du kan opprette flere varianter av annonsen din i hver kampanje, som lar deg teste forskjellige bilder og tekster i annonser for å finne hva som fungerer best for publikum.

 

Klar til å prøve en ny annonsestrategi?

Med tålmodighet og strategi kan LinkedIn-annonsekampanjer være en enorm faktor i bedriftens markedsføringssuksess. En godt gjennomtenkt optimalisert kampanje har potensial til å få inn tusenvis av nye kunder - og salg.

Ta en prat om LinkedIn-annonsering kan være noe for deg? - Trykk her for å avtale et møte.

Problemstilling

If ønsket å bli flinkere på å være mer synlige og interessante i sosiale medier, særlig på LinkedIn.

Vi prøvde også å finne noen som kunne hjelpe oss med dette som hadde en mer underholdene tilnærming enn mange av de "vanlige" som er der ute.

Løsning

Hallgeir har laget et spesialsydd opplegg hvor han gjennom «forelesning» og oppgaver har hjulpet oss å bygge kompetanse og selvtillit gjennom et bra opplegg over flere måneder.

Det har vært faglig bra, i tillegg til at hans direkte kommunikasjon og humoristiske stil gjør at deltagerne har både ledd og lært.

Resultat

De som har deltatt på opplegget har blitt mer utadvendte på sosiale medier, de har postet innhold, fått sterkere profiler og vi har hatt det gøy mens vi har lært. Det har vært stor økning i synligheten til deltagerene på sosiale medier og vi har blitt sett av flere enn før.

Referanser

Hva sier noen av de som jobber med meg?

“Hallgeir er lett å jobbe med. Han utfordrer tankegangen din og hjelper deg se idéer fra nye vinkler. Hver gang vi snakker sammen så kommer han med gode forslag til lønnsomme kampanjer og aktiviteter som vi kan gjøre. Trenger du er sparringspartner, coach eller foredragsholder så kan jeg anbefale Hallgeir. ”

“Hallgeir advised on various aspects of content production, often helping to create the content to achieve the highest ROI. Vecora also researched the most effective demographic for my brand, helping me drill this down to the detail that was required. This was something I was having huge problems with. They took the time to learn about my unique approach to my work. Mine is an idiosyncratic approach, and to understand this takes an investment that has so far been disappointing when delegating this kind of work. This has not been the case with Vecora, and I feel I have finally found someone I can trust with something that has taken me years to establish.”

“Vi tok kontakt med Hallgeir fordi vi ønsker å bli flinkere på å være mer synlige, ekstroverte og interessante i sosiale medier, særlig på LinkedIn. Det blir stadig viktigere at alle ansatte, spesielt oss med markedskontakt, er i stand til å bygge egne merkevarer og å være en representant for selskapets merkevare «der ute». Samtidig er det viktig at når vi er synlige så gjøres det på en måte som er engasjerende og interessant. Hallgeir har laget et spesialsydd opplegg hvor han gjennom «forelesning» og oppgaver har hjulpet oss med å bygge opp kompetanse og selvtillit gjennom et opplegg hvor vi har fulgt opp kursdeltakerne over et par måneder. Det har vært både lærerikt og morsomt; da Hallgeir har en form som er akkurat lettbent nok til at alle klarer – og vil – henge med.”